HTML

Szolidaritás 10. kerület

A Magyar Szolidaritás Mozgalom X. kerületi csoportjának oldala, a bejegyzéseket Kalmár Szilárd jegyzi.

Friss topikok

Archívum

2012.01.26. 10:22 KalmarSzilard

Ami kőbányai, az legyen kőbányai!

Valamikor Kádár János mondotta volt, hogy „a krumplileves az legyen krumplileves”.

Kiborulunk? 

Hasonlóan vagyok a kerületi dolgokkal. Ez egy sokszínű hely, város a városban, aki el akar intézni valamit, annak nem kell kimozdulnia erről a pár négyzetkilométerről.

Ezt gondoltam mindaddig, amíg a kezembe nem akadt a kerület lapja, a színes, szagos, cseppet sem olcsó, de mégis ingyenes kiadvány. Aztán hamar rájöttem, hogy az újságot lakótársaim többsége nem véletlenül iktatja a postaládák melletti szemetesbe. Már az első oldal is vicces. Nem csupán egyetlen képet láthatunk itt kerületünk Kedves Vezetőjéről, hanem rögtön hármat. Mindhárom esetben átad valamit egy szalagot átvágva. Gondoltam, ha lapozok, majd megtudom, hogy mit is ad át a polgármester úr. A második és harmadik oldalon választ ugyan nem kaptam, de újabb három képet a Kedves Vezetőről igen. A személyi kultusz Észak-Koreában sem mindig éri el ezt a szintet, de úgy voltam vele, hogy ha valaki nem tudja másként kivívni az ismertséget a kerületben, akkor így próbálkozik. Mondjuk mindannyiunk pénzéből teszi, de valakik megválasztották, lelkük rajta.
 
Tovább lapozva csökkent a polgármester kiemelt szerepe, a negyedik oldaltól egyszerű fideszes propagandalappá alakult át az újság. Ha összecsavartam volna, talán még narancslé is folyt volna belőle. Nem tettem, de ettől függetlenül felmérgeltem magam. Mert úgy van vele az ember, hogy reklámozzák magukat. Ott vannak, ők lettek megválasztva, de ami igazán felháborított az a lap utolsó néhány oldala. Mert meg kellett döbbenem…
 
Igen, számomra megdöbbentő, hogy egy nagy, szinte önálló életet élő kerület nem rendelkezik saját lappal. Mert kedves barátaim, ez az újság nem kőbányai. A helyi Fidesz kampánylapja, amelyet nem Kőbányán és nem kőbányaiak írnak. A főszerkesztője kispesti, a cég, amely kiadja kispesti és a nyomtatás is máshol, történetesen újpalotán történik. A lapban található reklámok többsége is más kerületbe, általában Kispestre csábítja a kerületi lakosokat. Rendjén van ez így? Hát persze, hogy nincs! Nem hiszem el, hogy nincsenek kőbányán írástudó emberek, akik el tudnának készíteni egy ilyen lapot. Nem tudom elképzelni, hogy ezek az emberek nem tudnák kiadni ezt a lapot, miként azt sem hiszem el, hogy sokszínű és nagy kerületünkben nincs egy nyomda sem, ahol sokszorosítani lehetne az önkormányzat lapját. Nincs étterem, cukrászda vagy egyéb szolgáltatást nyújtó hely Kőbányán? De, van itt minden, nem is kell nagyon keresni. Az, hogy egy szomszéd kerület készít lapot Kőbányának, pontosabban a kerületi Fidesznek egy szomorú tényre világít rá: A városrész vezetőinek valami miatt nem az itt élők a fontosak, hanem valami egészen más dolog. A kérdés bennem és bizonyára másokban is óriási kérdőjelként van jelen. Miért? Ennyi lokálpatriotizmust sem várhatunk el egy olyan kerületben, ahol a lakosság többsége büszke kőbányai identitására? 
Választ valószínűleg nem fogunk kapni. Majd előjönnek személyeskedő, lejárató jellegű dolgokkal, mert tudják, hogy ha nem tudnak megcáfolni tényeket, akkor majd a „karaktergyilkosság” fogja megoldani a problémát. A kérdés azonban megmarad, bármit is üvölt fülünkbe a narancsszínű hazugsággyár.
 
Az pedig csak hab a tortán, hogy a kerület lapjában olyan pénzügyi szolgáltató is hirdethet, aki BAR-listásoknak is ad hitelt. Nem, nem a kerületi családsegítőt ajánljuk a bajba jutott embereknek, hanem a legális uzsora határán billegő cégeket. Hát, így nem is csoda, hogy annyi hajléktalan ember él a kerületünkben. 
 
Kőbánya ennél többet érdemel Kedves Róbert! 
 

Szólj hozzá!

Címkék: hírek magyar szolidaritás mozgalom kőbányai szilárd kőbánya kalmár


A bejegyzés trackback címe:

https://szolidaritas10.blog.hu/api/trackback/id/tr813835663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása